The Brewery
history

Historian om A-hotell, som sedan blev Arkipelag Hotel & Brewery med tillhörande restaurang Karlskrona Mikrobryggeri, är en berättelse om mod, vision och passion för både gästfrihet och hantverksöl.

History

När ett bryggeri och ett hotell slås samman

About

År 2004 öppnade Charlotte och Thomas Larsson sitt hotell med visionen att erbjuda gästerna en unik upplevelse. A-hotell var känt för sin charmiga atmosfär och bekväma boende, men paret hade större drömmar om att kombinera hantverksöl med hotellverksamheten. Efter renoveringar öppnade de Arkipelag Hotel & Brewery, med eget mikrobryggeri och restaurang. Hotellet blev snabbt populärt.

2021 öppnade de Bryggerifabriken för att brygga öl till Systembolaget, och två år senare startade de Karlskrona Spritfabrik för att tillverka gin, snaps och vodka. Idag har de lanserat The Brewery Hotel, som erbjuder gäster att bo, äta och njuta av hantverksöl under samma tak, en av få bryggerihotell i världen, beläget i Karlskrona.

Beer

Vårt ölsortiment

Vår största kärlek är ölen, hos oss hittar ni alltid ett varierat sortiment. Dessa goda öl av Karlskrona Mikrobryggeri hittar ni även på systemet. Inne hos oss finns alltid nya spännande ölsorter på fat.

Arkipelager

En klassisk svensk lager med toner av knäckebröd och halm. En lugn och trygg personlighet, som du alltid kan lita på, i alla lägen.

Down Under

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av passionsfrukt, rosmarin, ananas och grapefrukt.

Golden Ale

Tänk dig ungefär känslan av flytande, kolsyrat guld – med en alldeles lagom blandning av beska ihop med en blommig touch. Nu kan du föreställa dig vår Golden ale.

Brewery

Galna vetenskapsmän
arbetar inte bara i laboratorier

Under samma tak som hotellet och restaurangen ligger husets hjärta – bryggeriet. Föreställd dig en plats där kreativitet och tradition möts, där varje ölsort berättar en historia om passion och hantverk.

Våra bryggerier

Vårt mikrobryggeri är mer än bara en produktanläggning, det är en plats där bryggare med stor omsorg och noggrannhet förvandlar enkla ingredienser som malt, humle, vatten och jäst till komplexa och smakrika ölsorter. Varje sats öl är unik och bryggaren kan experimentera med olika smaker och tekniker för att skapa något speciellt för varje tillfälle. Jäsningen kan ta allt från några dagar till flera veckor beroende på ölsort och bryggarens vision.

Våra destillerier

Genom åren har Karlskrona sett många stormar, men det är också det som skapat en unik egenskap, en smak av salt hav och en vag doft av trä och tjära. Precis som spritfabrikens smaker. Varje flaska är en hyllning till de lokala hjältarna som har rest över haven och tillbaka för att dela sina berättelser med sina vänner och familj. Du hittar vår fabrik i Karlskrona, där vi skapar en historia som smakar av havet.